Завершилася декада зайнятості для буковинців з інвалідністю

13.12.2018 09:18   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Впродовж декади зайнятості для осіб з інвалідністю у Чернівецькій області фахівці служби зайнятості провели 51 захід. Зокрема, дні відкритих дверей, ярмарки вакансій, круглі столи, семінари, благодійні акції. 665 людей з інвалідністю взяли участь у цих заходах.

У районних центрах області, а також містах Чернівці та Новодністровськ, відбулися круглі столи щодо працевлаштування людей з інвалідністю. До обговорення долучилися представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та спілок людей з інвалідністю, а також роботодавці. Серед проблемних питань працевлаштування людей з інвалідністю є неналежна кількість спеціалізованих робочих місць, які відповідали б усім вимогам індивідуальної програми реабілітації, відсутність зацікавленості працедавців у прийнятті на роботу цієї категорії громадян тощо.

Аби підвищити обізнаність людей з інвалідністю щодо їхніх прав та гарантій держави, фахівці служби зайнятості зорганізувала низку семінарів за участю експертів, зокрема правників, соціальних працівників, пенсійників. А на ярмарках вакансій можна було обговорити питання працевлаштування безпосередньо із роботодавцем. Також фахівці служби зайнятості проводили семінари для працедавців.

Впродовж декади зайнятості 8 осіб з інвалідністю отримали направлення на роботу, 1 – зголосився взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, за які отримає відповідну оплату.

Цього року на обліку обласної служби зайнятості перебували 176 людей з інвалідністю. Проте по допомогу знайти роботу зверталися й інші буковинці з інвалідністю. Загалом за сприяння служби зайнятості працевлаштувались 190 осіб з інвалідністю.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews