Микола Пилипів, заслужений працівник сільського господарства України: «Аграрний комплекс – локомотив економіки»

13.12.2018 14:13   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Микола Пилипів вже сім років очолював один з найбільш економічно сильних як у промисловості, так і сільському господарстві Гусятинський район. Людина з своїми поглядами та переконаннями, твердий як криця, здібний організатор. Впевнено як господар ступав і ступає по рідній землі, де народився, виріс, а згодом ,здобувши вищу освіту, закінчив інженерно- механічний факультет Кам’янець- Подільського сільськогосподарського інститут( сьогодні Кам’янець- Подільський державний аграрно- технічний університет - прим. Я. Б.) повернувся до отчих окраїн. В 2005 році організував одне з найперших приватних підприємств на Гусятинщині.

Сьогодні ПП «Аркадія»- це понад тисячу пайовиків, орендували земельні частки жителі сіл Клювинці, Оленівки, Гримайліва, Буциків, Кут-Товстого.

null

-Кожний із 140 працівників конкретно відповідає за свою ділянку роботи, від виробничника до керівника,- розповідає Микола Пилипів. Дисципліна, професіоналізм, людяність, вболівання за спільну справу- саме ці якості цінував і цінувати буду. З цих витоків лежить дорога до великих урожаїв, стабільного розвитку свинарства, садівництва, й економічної та фінансової міцності ПП» Аркадія». Курс на новітні технології, сорти й гібриди, обробіток й захист рослин від бур’янів та хвороб рослин постійно підтверджується. Свідченням цього результати цьогорічного господарювання рослинницької галузі поки- що основної у виробничо- трудовій діяльності працьовитого хліборобського колективу. Жнива завершили без втрат, увесь врожай зібрано,заскладовано. На 2-3 відсотка зросла додатково оплата згідно грошової нормативної класифікації землі. У жнивну пору на пшеничних та ячмінних загінках працювало шість зернозбиральних комбайнів німецької марки «КLASS».Цією потужною та високоефективною технікою вміло й старанно зібрали увесь вирощений урожай колоскових,бобових,олійних культур комбайнери Ярослав Бідюх, Роман Сербай, Микола Гутман, Михайло Пиріжок, Сергій Шивернога, Василь Голович. Зокрема, озимого ріпаку- 40 цнт з га, озимої пшениці-80, ярого ячменю-60, гороху- 45, сої-28 цнт з га, кукурудзи сухого зерна- 120 цнт з га.

Добре у цьому році зарекомендували себе нові сорти, які ми ввели у наше зерновиробництво, пшениці «Ребл»,» Практік» видали до 90 цнт з га,- каже головний агроном Ярослав Максимів.- У сезон бурякозбирання якихось труднощів не відчували. на повну потужність працював бурякозбиральний комплекс»Холмер». Й молодці, комбайнери Петро Гутман, Іван Жигало, оператор Роман Сербай, Степан Вітвицький, Ярослав Довгань, оператори Микола Слободян, Іван Грома, комбайнери Андрій Чуфай, Іван Пододвірний,Василь Вітвицький. На сьогодні сільгоспвиробники ПП «Аркадія» мають у своєму розпорядженні 17 тракторів вітчизняного та імпортного виробництва, останнім часом закупили ще два на потреби 45- гектарного фруктового саду. Окремо хочемо відзначити водіїв Андрія Дідича, Віталія Бешковецького, Романа Пелишка,Богдана Задорожного, Олексу Шимкова,Євгена Головка та Ігоря Пододвірного».

Довгий час ПП «Аркадія» українській пивоварні «Оболонь» реалізує якісний і добірний ячмінь для виробництва солоду. Також успішно впровадили семипільну сівозміну. Згідно нею сівозміна, щоб з озимих культур вирощують пшеницю та ріпак. З ярих- ячмінь, сою, горох, кукурудзу. Сіють так, щоб пшениця і кукурудза поверталися на певну площу на третій, а озимий ріпак- на четвертий рік Традиційно засівають однакові площі. Ось такі складові високих урожаїв та плідної праці колективу ПП «Аркадія».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews