Безкоштовний Центр для дітей з особливими освітніми потребами запрацював у Рівному

13.12.2018 19:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Заклад знаходиться на першому поверсі міської школи №24 і має 4 кабінети. Це, зокрема, ресурсна кімната, кабінет для індивідуальних занять вчителя-реабілітолога та практичного психолога, кабінет вчителя-логопеда та консультаційний пункт, інформує прес-службв ОДА.

До слова, у Рівному функціонує 20 закладів освіти, де облаштовані 59 інклюзивних класів, в яких здобувають освіту 99 дітей з особливими освітніми потребами. Працює 36 асистентів вчителів.

«Спільними зусиллями ми сьогодні відкриваємо не просто інклюзивно-ресурсний центр, а заклад, на який чекали понад 42 тисячі дітей міста. Це вже 9 подібний заклад в області, на який з державного бюджету було виділено 188 тисяч гривень», - розповів начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський.

Усі навчальні аудиторії центру укомплектовані спеціальними меблями, корекційним обладнанням, методичним матеріалами.

Вагомою особливістю ІРЦ міста є те, що у корекційній кімнаті встановлений відеонагляд, що дає змогу не тільки спостерігати батькам за заняттями, а й допоможе проводити онлайн-навчання для педагогів.

«Основна мета центру – комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини та індивідуальні корекційно-розвиткові заняття», - зазначила директор інклюзивно-ресурсного центру Руслана Майструк.

Міський голова Володимир Хомко зазначив, що кошти на новий центр надійшли з держбюджету. Однак для Рівного подібних центрів має бути декілька, тож, імовірно, незабаром відкриватимуть ще.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews