Жителів навколишніх сіл закликають приєднуватися до Рівного

13.12.2018 20:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Міські депутати закликають громади довоклишніх сіл об’єднатися з містом і створити велику об’єднану територіальну громаду (ОТГ). Відповідне звернення, адресоване Білокриницькій, Городищенській, Квасилівській, Обарівській, Городоцькій і Великоомелянській сільрадам, ухвалили минулого тижня на сесії Рівнеради, інформує сайт міськради.

Як стало відомо, це вже четверте аналогічне звернення міських обранців до сільських рад за останні три роки.

– До 2020 року об’єднання громад в Україні має завершитися, – зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Подивіться, все довкола міста забудовується. Там немає ні води, ні каналізації, ні доріг, – нічого абсолютно. Немає місця для будівництва якогось промислового чи соціального об’єкта. Якщо ми зараз цього не зробимо, то шкодуватимуть і ті, хто живуть у Рівному, і ті, хто живе у приміських селах. Ми раді всіх бачити разом, робити спільну справу. Але якщо мешканці приміських сіл не хочуть об’єднуватися,тонехай будують свої школи і дитсадки. От, для прикладу, Обарів  забудований, а куди місцеві діти підуть? Де там музична, художня школи? Ні в одній країні немає такого, що ви тут живете, а в інший населений пункт возите дитину на навчання.

Згадав міський голова і про ініціативу Тернополя, де за навчання в дошкільних закладах чи перебування в шкільних групах продовженого дня для іногородніх встановлена оплата. Схоже нововведення планують запровадити в Києві. Невдовзі так може бути по всій Україні.

Дехто з депутатів запропонував зустрічатися і вести перемовини не лише з керівниками сільрад. Адже останні не дуже зацікавлені у таких змінах, бо побоюються втрати свої вплив і владу. А от мешканці, якщо знатимуть про переваги об’єднання, то стануть союзниками міської влади і зможуть якось вплинути на цей процес.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews