Інна Собко

Інна Собко

журналіст, кореспондент м. Острог

Острожанка «запалила» міжнародну публіку (Фото)

16.12.2018 22:31   Автор : Інна Собко
Джерело: RvNews

З 7 по 12 грудня у розкішній столиці Латвії Ризі проходив сьомий Міжнародний фестиваль «Riga Symphony». Музичний конкурс, як завжди, зібрав величезну кількість учасників з різних країн світу – Німеччини, Болгарії, України та ін. Всього в конкурсі брало участь близько 500 вокалістів з 20 країн. Цьогоріч українська делегація була чи не найбільш численною: 19 учасників з Києва, Переяслав-Хмельницького, Нетішина, Кривого Рогу, Харкова, Полтави. До її складу входила команда учасників нетішинської Народного вокального ансамблю і студії естрадної пісні «Вернісаж» та «Срібні нотки» під керівництвом Ольги Дьячиної.

null
Фото надане батьками Ольги Свинарчук

Вихованці пані Ольги уже не вперше беруть участь у цьому конкурсі. Як і попередній раз, наші діти склали велику конкуренцію для інших учасників. У результаті, вони привезли додому три музика, конкурсперших місця, одне срібне та чотири бронзових. Яскравою зірочкою з Острога в українській делегації була юна вокаліста Ольга Свинарчук. Дівчинка своєю безпосередністю та співочим талантом вразила поважне журі. За яскравий виступ, в категорії «Jazz» юна острожанка здобула перемогу та була відзначена диплом за І місце. На сцені Оля виконала пісеньку «Old MacDonald had a farm» у джазовій обробці. Окрім того, у в категорії «Авторська пісня», з музичною композицією «Там де ми є», дівчинку відзначили диплом за 3 місце.  Ще однією перемогою для вокалістки стало те, що її,  серед величезної кількості учасників, обрали однією з трьох претенденток на Grand Priх.

null
Фото надане батьками Ольги Свинарчук

Своєю, тепер улюбленою, справою Оля Свинарчук почала займатися не так давно. Близько року тому, дівчинка вперше відвідала уроки вокалу викладачки О. Дьячиної. Про талант педагога, вміння розкривати у дітях їхній потенціал засвідчують виховані нею зірки. Серед яких острожанка Юлія Сидорук, яка,  наразі, продовжує будувати кар’єру співачки.

null
Фото надане батьками Ольги Свинарчук

Майже тижнева програма фестивалю була насичена яскравими подіями. У перервах між хвилюючими виступами, учасники відвідували майстер-класи від відомих зірок шоу-бізнесу, екскурсії вбраною до Різдва Ригою, насолоджувались розважальною програмою. Також наша делегація, ще у перший день відвідала українське посольство та школу. Там вихованці Ольги Дячиної колядували та передавали вітання з України. Особливо запам’ятався учасникам з різних країн день презентації української культури. Наші земляки підготували святковий стіл, де був традиційний коровай та інші смаколики.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews