«У ніч на Миколая» відбуваються казкові дива

18.12.2018 13:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Бібліотека – це тиха гавань, де іноді можна усамітнитися наодинці зі Словом. Але бувають такі дні, коли ця гавань врапт оживає і тоді ти мимоволі стаєш учасником несподіваних дійств. Так було напередодні найвеличнішого і найочікуванішого свята української дітвори – Миколая,  у центральній тернопільській бібліотеці для дітей на вул. Миру.

Про початок Народознавчого свята оголосила бібліотекарка Надія Качуровська, також вона розповіла про українські традиційні свята. Найчемнішими слухачами були третьокласники ЗОШ №16. Мабуть, саме тому до них й завітала театральна  школа-студія «Мельпомена» разом із керівником – Надією Шамрик. Юні актори презентували цікаву виставу «У ніч на Миколая». Це сучасна казкова п’єса про складні стосунки дівчинки із батьками та бабусею. Але несподівано на допомогу всім приходить Святий Миколай і все стає на свої місця: діти влаштовують танцювальні батли і згодом знаходять спільну мову спочатку між собою, а згодом і з дорослими.  Світлі ангели перемагають няшок-чортеняшок, які прагнули крадькома відібрати у дівчинки подарунок прямісінько з-під подушки. У цей час можна було поспостерігати за оченятами малечі, за виразом їхніх облич… неймовірно! А Святого Миколая зіграв невеличкого зросту Миколка:

- Ви звикли бачити Миколая поважного віку і з бородою? Але це ж трохи не так. Бо Миколай – це добра сила, озирніться, той, хто поруч вас, може нею бути. Святий Миколай дуже часто діє через інших людей і дуже часто постає у зовсім іншому образі, саме такому, якого ви й хотіли побачити.

Після перегляду вистави менеджер видавництва «Підручники і посібники» Марія Гап’юк презентувала  нову казкову історію Дзвінки Торохтушко. Натомість діти отримали у подарунок від згаданого видавництва святкові подарунки – нові цікаві книги.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews