Школярі Рівненщини навчатимуться по електронних підручниках

18.12.2018 23:30   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Для впровадження пілоту «Електронний підручник для загальної середньої школи» на Рівненщині закуплено 60 планшетів для школярів та 2 комп’ютери для вчителів.

Експеримент реалізується коштом державного бюджету. В ньому використовуватимуть: у 2018 році – е-підручники, що вже мають гриф МОН України; у 2019-2020 роках – дослідні зразки e-підручників, що будуть відібрані за новими процедурами експертизи та відбору.

null
 Фото прес-служба управління освіти і науки РОДА

Нагадаємо, що в експерименті всеукраїнського рівня беруть участь учні 1 класу Володимирецького колегіуму та учні 5, 9 класу Степанського опороного закладу Сарненського району.

null
 Фото прес-служба управління освіти і науки РОДА

Варто зазначити, що ідея експерименту в тому, що навчання дітей XXI ст. має відповідати рівню розвитку науки і техніки, задовольняти потреби учасників освітнього процесу в якісному навчальному контенті.  Таке середовище дасть змогу формувати у школярів такі якості та вміння, як: працювати з даними, відомостями, обмінюватися результатами, формувати культуру електронного спілкування тощо.

null
 Фото прес-служба управління освіти і науки РОДА

Він триватиме у чотири етапи по серпень 2021 року включно за участі 4500 учнів, 225 учителів у 50 школах загальної середньої освіти в усіх регіонах України.

Так, зокрема, в експериментальних класах створюватиметься цифрове освітнє середовище, компонентами якого будуть: інтерактивний проектор, планшети для учнів, комп’ютер для вчителя, шафи для зарядження планшетів та роутер Wi-Fi.

Використання електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить вчителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та підходи Нової української школи.

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews