Зимова Тустань: феєрія снігу та каміння (Фото)

23.12.2018 14:28   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Край

Тустань – унікальна пам’ятка історії, археології, архітектури та природи, розташована серед лісового масиву Карпат у Сколівському районі Львівщини. Природа нагромадила тут величезні брили каменю-пісковика, окремі з яких – великі моноліти, мають навіть свої назви: Камінь, Острий Камінь, Мала Скеля, Жолоб (Орел), пише - Край.

Читайте також

Львів вперше увійшов до сотні найбільш туристичних міст світу

Люди надали свого змісту цьому природному феномену.  В ІХ столітті тут виник давньоруський наскельний оборонний комплекс, пізніше перетворений на митницю на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи. Фортеця-митниця проіснувала до ХVІ століття. Сьогодні на місці колишньої твердині працює Державний історико-культурний заповідник «Тустань».

Тут гарно у будь-яку пору року. Але особливо зимою, коли блискучий сніг особливо рельєфно підкреслює дивовижну красу цих величавих скель.

















Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Край