Тернополянка Катерина Крупніцька робить унікальні свічки з побажаннями (Фото)

01.01.2019 17:43   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Катерина Крупніцька з Тернополя спеціально до свят виготовляє різьблені свічки із новорічними побажаннями. Вони у цей час мають особливий попит.

 – За фахом я художник,  – розповідає Катерина. – Свічки роблю уже шість років. Зараз клопочуся над різдвяною серією.

Свічки майстриня робить вручну з парафіну, який зверху покриває кольоровим воском.

 – Парафінову заготовку опускаю у гарячий парафін, потім – у холодну воду і так 35-40 разів, – пояснює Катерина.  –  Потім вирізаю, маю на це не більше 15 хвилин, інакше віск почне кришитися. На новорічних свічках роблю написи-побажання: «Здоров’я. Щастя. Удачі», «2019», «Веселих свят».

Свічки Катерина продає знайомим. Часто замовляють їх у подарунок за кордон. Ціна різьбленої свічки коливається від 60 до 220 гривень. Вартість залежить від висоти та складності роботи.

– Якщо присвятити себе суто виготовленню свічок, то можна непогано заробити,  – каже майстриня. – Але за браком часу, для мене це підробіток. За місяць до нового року вдається заробити 2 тисячі гривень чистими. Але звичайно можна більше.

Галина Кіт
Фото авторки

null

 

null

 

null

 

null

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews