На Буковині до ПЦУ готові приєднатися ще 15 церковних громад

10.01.2019 21:09   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: ukrinform.ua
Представникам ПЦУ відомо про 15 церковних громад, які готові перейти від Московського патріархату до нової Православної Церкви України.

Про це вони розповіли на брифінгу після спільного богослужіння, повідомляє https://www.ukrinform.ua 

«На сьогодні мені відомо про не менш ніж 15 церковних громад, які виявили бажання почати процес об’єднання та перейти до нашої церкви. Це лише перші громади. Ми нікого не змушуємо переходити і нікого не стимулюємо. Наші двері завжди відкриті, для всіх громад, які мають бажання перейти з Московського патріархату, або вже правильно казати - з Російської Православної Церкви до єдиної канонічної Української Православної Церкви», – сказав архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій.

Архієпископ нагадав, що наразі у Чернівецькій області вже чотири церковні громади прийняли відповідне рішення про приєднання до ПЦУ.

Крім того, сьогодні представники колишньої УАПЦ та УПЦ КП, а нині єдиної Православної Церкви України архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій та архієпископ Буковинський і Хотинський Герман у Чернівцях провели спільне Богослужіння в Соборі Різдва Христового.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform.ua