На Львівщині судили патрульного, який на смерть збив жінку на велосипеді

11.01.2019 19:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Буський районний суд Львівської області засудив до чотирьох років позбавлення волі патрульного, який на службовій Skoda Octavia на смерть збив жінку, що їхала йому назустріч на велосипеді.

Читайте також

ДТП на Самбірщині: загинуло двоє людей
Внаслідок жахливого ДТП на Львівщині загинуло двоє людей
Суд виніс вирок ще одному учаснику перекриття траси у Гряді

Проте від відбування покарання водія звільнили. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

ДТП сталася 4 червня 2018 року, близько 18:00. Як говориться у матеріалах рішення суду, поліцейськй сектору реагування патрульної поліції №3 Буського відділення поліції, рухаючись по грунтовій дорозі в напрямку с. Новий Милятин Буського району, збив жінку, яка рухалася в зустрічному напрямку по цій же дорозі на велосипеді. Від отриманих травм вона померла на місці події.

Поліцейського звинувачували у тому, що, помітивши велосипедистку, він не застосував своєчасно екстрене гальмування свого автомобіля, хоча перешкод технічного характеру для цього в нього не було.

Обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, суду пояснив, що дійсно був необережний, не врахував швидкості та здійснив наїзд на велосипедиста. Просив суворо не карати. Щиро розкаювався, шкодував, що не вдалось уникнути зіткнення і запобігти загибелі людини. Потерпілим шкоду відшкодував у повному обсязі.

Суд урахував, що обвинувачений має на утриманні трьох дітей, щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочину. Тому визнав його винуватим у пред'явленому обвинуваченні за ч.2 ст. 286 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі  строком на 4 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте звільнив від відбування призначеного покарання, встановивши іспитовий строк терміном на рік.

Вирок може бути оскаржено протягом 30 днів з дня його проголошення.     


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo