Віктор Литвинчук

Віктор Литвинчук

директор регіонального Офісу реформ у Тернопільській області

Білецька ОТГ має намір починати свою діяльність з високого старту

13.01.2019 20:13   Автор : Віктор Литвинчук
Джерело: TeNews

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створено за сприяння програми Європейського Союзу ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон, має великі надії на становлення і розвиток новоутвореної Білецької об'єднаної територіальної громади.

Своє право на громаду вони вибороли в нелегкій боротьбі. Головною організаційною і рушійною силою стали самі мешканці округи, швидко самоорганізувалися і усім довели свою силу. Низка політичних груп прагнула очолити цей протестний рух, але громада довела свою зрілість, не піддалася солодким словам і усіх їх впевнено відправила на маргінал. Тож наші очікування небезпідставні. Якщо ж враховувати той високий інтелектуальний потенціал, яким володіє громада, то є усі підстави бачити її серед успішних ОТГ Тернопільщини.

Разом з тим, важливо не затримуватися на старті і відразу ж після виборів почати організаційну роботу, напрацьовувати рішення, які допоможуть громаді почати свою діяльність з високого старту.

У четвер у приміщенні Народного дому с. Біла Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування провів тренінг з підготовки "першої сесії", у якому взяли участь новообраний Білецький сільський голова Дмитро Малик, працівники громади, депутати сільської ради... Експерти з питань регіонального розвитку, юридичних та правових питань, бюджету та управління фінансами Центру розвитку місцевого самоврядування Наталія ОнищукMichael Lysykanych та Сергій Триюда (Sergii Tryyuda) надали організаційну і методологічну допомогу щодо підготовки і проведення "першої сесії".

Перш за все, це питання організації засідання, проведення сесії, підготовки основних рішень, забезпечення правового та юридичного супроводу, забезпечення трудового законодавства тощо. Присутніх цікавило й розвиток громади, стратегія розвитку, проектна робота, підготовка бюджету громади та багато інших важливих питань. Більш, як тригодинна розмова в залі продовжилася й в кулуарах.

Громада прагне знайти свій шлях. Вона його шукає і є усі підстави сподіватися на успіх. Важливо, щоб сільські депутати, які представляють різні політичні сили, не розмінялися на дрібниці, а зосередилися на вирішенні питань, які потрібні людям, а не політиці. У господарських питаннях немає політики. Тут щоденно треба вирішувати, як стратегічні, так і поточні питання реального мешканця громади, - вважає директорТернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Victor Lytvynchuk


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews