Буковина: на соціальні виплати бізнес регіону спрямував майже 2,8 мільярдів гривень ЄСВ

15.01.2019 08:18   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Підприємці та роботодавці області впродовж 2018 року сплатили 2772,1 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 27,8 % або на 602,2 млн. грн. перевищує сплату у 2017 році. Аналіз структури платежів по єдиному внеску показує, що від фонду оплати праці надійшло 2,3 млрд. грн., грошового забезпечення 146,5 млн. грн., фізичних осіб-підприємців 312,3 млн. грн. 

Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві відзначають, така позитивна динаміка свідчить про те, що питання легалізації зайнятості, підвищення рівня оплати праці та погашення заборгованості із заробітної плати й надалі залишається серед  пріоритетних напрямів державної політики у сфері праці.

Також фіскали звертають увагу бізнесу, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується. 

Крім того, у разі несплати роботодавцем єдиного внеску, найманому працівникові такі періоди не зараховуються до страхового стажу.

Інформацію щодо реквізитів банківських рахунків для сплати єдиного соціального внеску можна отримати на офіційному порталі Територіальних органів ДФС у Чернівецькій області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням http://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/ або у Центрах обслуговування платників.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews