«Славія» вшосте поспіль Чемпіон Рівного з футзалу

15.01.2019 12:16   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

Футбольний клуб "Славія" вшосте поспіль Чемпіон Рівного з футзалу. Окрім цього, команда вчетверте поспіль оформлює золотий дубль, докладаючи до медалей найвищого гатунку ще й Кубок міського голови Рівного.

За останні роки у "Славії" було чимало принципових суперників у цих змаганнях, особливо згадуються протистояння проти "Комфорт-Сервіс". Цього разу головним претендентом на те, щоб перервати гегемонію "Славії" став дебютант чемпіонату ФК "Борщівка", який до свого складу зумів залучити ледь не всіх кращих вихованців рівненської школи футзалу, колишніх гравців МФК "Рівне", які, в свій час, встигли перемогти в першій лізі Чемпіонату України та пограти у найвищому дивізіоні українського футзалу. Буквально на днях в мережі з'явилося фото МФК "Рівне" орієнтовно десятирічної давнини, саме тоді, коли ця команда вийшла до Вищої ліги, і, більшість з цих гравців тепер у формі ФК "Борщівка" протистояли ФК "Славія" у вирішальному матчі за чемпіонство.

Чи то за "сліпим" жеребом, чи організатори добре розуміли, хто боротиметься за чемпіонство цього року, але останній матч турніру став своєрідним фіналом змагань. Єдиний нюанс, що "Славії" для здобуття титулу достатньо було і нічийного рахунку, а от ФК "Борщівка" необхідна була лише перемога.

Команди показали дуже цікаву та висококласну гру. Гравці "Славії", завдання яких було перш за все не програти, не форсували подій, намагалися "заспокоїти" гру та більше приділяли увагу захисту власних воріт, ніж забити супернику. Але вже на третій хвилині матчу індивідуальна майстерність Сергія Степанюка ще більше полегшила завдання для його партнерів по команді. Прохід лівим флангом завершився невідпорним ударом під поперечину - 1:0.

Суперники не здалися і продовжували шукати щастя біля воріт Кособуцького, але все-таки, перш за все досвід Паршикова та Волоха нівелювали молодий запал гравців суперника. Саме, коли на майданчику були присутні ці два ветерани, гра "Славії" виглядала спокійною та упевнено. В середині другого тайму гравці ФК "Борщівка" нарешті добилися свого. Екс-гравець МФК "Рівне" та "Кардинал-Рівне", футболіст, який в свій час встиг пограти в молодіжній збірній України Дмитро Ситник після розіграшу ауту зумів пробити як захисників, так і Юрія Кособуцького - 1:1, і напруга в матчі знову підскочила до максимального рівня, адже одна помилка, один гол, міг вартувати звання чемпіона.

Останні хвилини ФК "Борщівка" намагалися грати вп'ятьох, але досвідчені гравці "Славії" упевнено діяли в обороні, а завдяки пресингу не давали можливості супернику спокійно розіграти "гольову комбінацію". Тож, матч так і завершився з рахунком 1:1, і цього стало достатньо, щоб ФК "Славія" залишила за собою перше місце у підсумковій турнірній таблиці.

Результати заключного туру змагань: 9 тур, 13.01, неділя,

"Обласна дитяча лікарня" - "Хімік" 4:8 ФК "Горбаків" - "Ребелс - Гоща АТО" 14:6 "Рівне ФАМ" - "Поліська Січ" 4:7 "Славія" - ФК "Борщівка" 1:1

Тож, за підсумками зіграних восьми ігор у "Славії" сім перемог при одній нічиїй та нулю поразок, різниця забитих та пропущених м'ячів 50-10.

Цікаво, що серія "Славії" без поразок у Чемпіонаті Рівного з футзалу становить вже 35 матчів - це повних чотири чемпіонати. Востаннє "Славія" програвала в турнірі 2014-2015 років, в останньому турі. Команда вже тоді достроково забезпечила собі звання Чемпіона міста, і поступилася "Рівнегазу" з рахунком 2:6.

Тож, Чемпіонами Рівного з футзалу стали: Юрій Кособуцький, Юрій Колодюк, Богдан Скоцький, Микола Коляда, Михайло Трофімчук, Роман Волох, Дмитро Улянчук, Олег Кучер, Максим Новосад, Роман Дацюк, Роман Савицький, Олександр Ніколайчук, Сергій Степанюк, Валерій Шипуков та граючий тренер Андрій Паршиков. Президент: Горислав Літвінчук.

Інформаційна служба ФК «Славія»


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews