Незвичне застосування… господарського мила

21.01.2019 20:38   Опубліковано : Анна Легка
Джерело: RvNews

Звичайне господарське мило є фактично в кожному домі. Однак не всі знають, що такий звичний і знайомий нам з дитинства шматок мила володіє цілющими властивостями і є не тільки головним помічником в побуті, але і допомагає позбавитися від багатьох захворювань.

Ніколи не згадувала про господарське мило і давно не купувала його, адже не було в ньому потреби. Адже скільки зараз на ринку якісних пральних порошків та мийних засобів! Однак минулого тижня застудилася. Не допомагали «протигрипозні» порошки, так швидко, як би того хотілося. Тож про всяк випадок пошукала в інтернеті якийсь рецепт від застуди. І таки знайшла… На одному форумі всі завзято хвалили один спосіб. Потрібно змочити у мильній піні ватні тампони і обробити носові пазухи. І усім, запевняли люди, цей спосіб допоміг. Там було безліч рецептів досить незвичного застосування господарського мила. Зацікавилася і перечитала.

Якщо підсумувати, господарське мило – грізний ворог величезної кількості інфекційних хвороб, гроза бактерій, вірусів і навіть грибків.

Не втрималася і пішла купувати мило для того, щоб випробувати на собі рецепт від застуди і нежитю. Щоправда довго не змогла знайти «справжнього» господарського мила. Продавці, почувши, нащо мені чорний з не зовсім приємним запахом шматок мила (а більшість із них знає, виявляється, що його можна використовувати у лікуванні), відраджували купувати, мовляв, мило уже «не те». Є різні мила з різними добавками, а треба шукати  «справжнє». Врешті придбавши його, зробила все так у рецепті. І навіть не здивувалася, наслухавшись стільки хвалебних од милу, що нежить до вечора зник. Потім згадала, як бабуся розповідала, що за допомогою мила раніше лікували різні нариви, промивали рани, навіть мили волосся… Тож вирішила зібрати найбільш цікаві рецепти застосування мила. Ануж читачам знадобиться?

Застосування господарського мила в медицині:

*При ризику зараження від інфікованого хворого та при відсутності гумових рукавичок, намильте руки господарським милом і почекайте, поки висохне мильна піна. Мильна плівка знижує ризик зараження. Після спілкування з хворим вимийте руки водою.

*При ранках, подряпинах і порізах змастіть милом уражені місця, щоб прискорити загоєння і знизити можливість проникнення різних інфекцій.

*При укусі собаки після зупинки кровотечі прикладіть до рани марлю, змочену в мильному розчині.

*При забитті відразу помастіть забите місце господарським милом. Це допоможе попередити виникнення набряклості і синця.

*При нежиті необхідно змочити в мильному розчині ватний тампон і обробити їм пазухи носа. Ця процедура неприємна, але дуже ефективна. Так само можна вчинити в якості профілактики грипу та при перших симптомах.

*Корисно застосовувати мило при наривах. Для цього необхідно змішати у співвідношенні 1:1 натерте розм’якшене господарське мило, цукор-пісок і натерту на тертці цибулю. Суміш добре перемішати і додати до нариву на ніч, закріпивши пов’язку лейкопластиром. Процедуру робити до повного очищення рани від гною.

*При грибкових захворюваннях стоп потріть уражені ступні намиленою милом щіткою, а після висихання обробіть шкіру розчином йоду.

*Від подразнення при голінні після процедури намильте шкіру господарським милом, дайте злегка піні підсохнути, а після змийте водою.

*Легкий побутової опік обробіть милом.

*Від молочниці та інших грибкових захворювань гінекологи рекомендують підмиватися, використовуючи господарське мило.

*Для густого волосся і позбавляє від лупи мийте голову тільки господарським милом і обполіскуйте відварами трав, підкисленою оцтом або лимонною кислотою водою.

*При прищах 2-3 рази в тиждень умивайтеся з господарським милом.

*Для красивої шкіри косметологи радять вмиватися 2 рази в тиждень з господарським милом, а після змащувати шкіру дитячим кремом.

*Від тріщин і натоптишів на п'ятах рекомендується щодня робити гарячі ванночки зі стружкою господарського мила і содою. Для цього необхідно на 2 літри гарячої води взяти 1 чайну ложку питної соди і 1 столову ложку стружки господарського мила. Після процедури змастити ступні жирним кремом і надіти бавовняні шкарпетки. Процедуру рекомендується робити на ніч.

Завдяки тому, що господарське мило не містить алергенів і має антибактеріальну дію, воно корисно і незамінне для обробки речей новонароджених дітей.

Предмети особистого користування: гребінці, манікюрні приналежності, зубну щітку, мочалку дезинфікуйте в розчині господарського мила.

Для профілактики сальмонельозу мийте куряче яйце і курей в мильному розчині.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews