В селі на Львівщині, що перейшло до Помісної ПЦУ, змінили священника

22.01.2019 16:49   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Громаді села Шандровець Турківського району представлено нового настоятеля храму.

Попередній священнослужитель відмовився переходити до нової церкви. Про це повідомляє прес-служба Турківської РДА, пише - Status Quo.

Нагадаємо, громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району у неділю, 13 січня, прийняла рішення про перехід до помісної Православної церкви України. Проте настоятель храму відмовився переходити та поскаржився до УПЦ МП.

У Шандровці живе 1200 людей. Церква св. Архистратига Михаїла – одна в селі. Майже вся громада підтримала перехід, окрім кількох сімей. Як зазначають у райдержадміністрації, парафіяльна громада с. Шандровець просила настоятеля храму, отця Уруського Іллю, перейти разом з ними до новоствореної канонічної помісної Української православної церкви. Проте настоятель храму відмовився та не віддав ключі від церкви та парафіяльного будинку. Це збурило церковну громаду, бо як церква, так і парафіяльний будинок – це їхня власність. Вони зламали замки в парафіяльному будинку та відкрили замки в церкві.

17 січня, в присутності Владики Самбірсько-Дрогобицької єпархії Якова та новопризначеного настоятеля храму отця Ігоря в церкві св. Архистратига Михаїла села Шандровець було проведено подячний молебень та представлено громаді нового настоятеля храму. Опісля от. Ігор спільно з церковним комітетом провели інвентаризацію в храмі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo