Соборність відчувається по живому, стосується кожного українця: від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Сімферополя, - Олег Вітвіцький

22.01.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

100-ліття проголошення Акту Злуки – знакова віха на скрижалях нашої тисячолітньої історії. Вшановуємо її на особливому місті – річці Збруч, на мості національної єдності.

Очевидно, що українська СОБОРНІСТЬ є значно глибшим і ширшим поняттям, аніж, скажімо, вшанування річниці у «календарному» форматі. Безперечно, традиції та символи повинні існувати і плекатись, але не ритуалами єдиними… СОБОРНІСТЬ – це матриця, на основі якої не лише формується і стверджується держава, але й повсякденне гідне і чесне життя кожного громадянина, це код нації, це гени, це кров і плоть. СОБОРНІСТЬ – це наш щодень! Особливо гостро питання СОБОРНОСТІ постало у сучасності, коли триває збройна боротьба за повернення тимчасово окупованих територій на Донбасі, проектуються варіанти повернення в лоно України анексованого Криму. Саме тому СОБОРНІСТЬ уже не сприймається абстрактно, як елемент історичних досліджень чи сторінки із наукових монографій. Вона відчувається по живому, стосується кожного українця: від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Сімферополя, на території глобального Українського Світу. І саме тут, на мості національної єдності через Збруч, стверджуєшся у впевненості наших майбутніх перемог, перемог соборницьких, перемог мілітарних, перемог глобальних!

null

Олег Вітвіцький,
голова Тернопільської обласної організації Української Галицької Партії, історик, публіцист, письменник


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews