У День Соборності України буковинці утворили живий ланцюг єдності

22.01.2019 23:23   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

22 січня на Центральній площі Чернівців у День Соборності України активна буковинська молодь, волонтери, представники влади та громадськості краю утворили «ланцюг єдності», взявшись за руки.

Присутні розгорнули на Центральній площі 25-метровий прапор України та виконали Державний гімн України.

21 січня 1990 року українська патріотична громадськість, за прикладом акції жителів країн Балтії «Балтійський шлях», проведеної на півроку раніше, утворила між Києвом і Львовом живий ланцюг єднання як символ єдності східних і західних земель України – «Українську хвилю» - з нагоди 71-ї річниці проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР на вшанування подій Української революції. Це одна з найбільших у тогочасній Центральній і Східній Європі масових акцій. Достеменно невідома кількість учасників акції .

Різні джерела називають від половини до трьох мільйонів людей, які взялися за руки та створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Ланцюг єднання засвідчив, що українці подолали страх перед комуністичним режимом і готові протистояти політиці комуністичної партії. Акція стала провісником майбутнього падіння СРСР і проголошення нової незалежної і соборної України.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews