У Тернополі заборонили мити транспорт у дворах та паркуватися на зелених зонах

27.01.2019 19:13   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

У Тернополі змінилися Правила благоустрою. Під час тридцять першої сесії міської ради депутати доповнили їх новими пунктами, які мають на меті забезпечити належне утримання елементів благоустрою та санітарно-епідеміологічний стан у сфері поводження з відходами, - пише За Збручем.

На засіданнях виконкому час від часу приймають рішеня про усунення порушень у сфері благоустрою. Йдеться про демонтаж парканів та огорож, які мешканці багатоквартирних будинків самовільно встановли на прибудинковій території, також шлагбаумів чи інших обмежувачів руху тощо. Враховуючи ці та інші порушення й було запропоновано внести зміни до Правил благоустрою. Зокрема, у новій редакції виклали один із пунктів другого розділу «Повноваження у сфері благоустрою». У ньому зазначено, що органам самоорганізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків і споживчим кооперативам забороняється:

– вивозити і вивантажувати у не відведених для цього місцях тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки, тощо;

– зберігати в приміщеннях багатоквартирних будинків вибухонебезпечні чи екологічно шкідливі речовини і предмети;

– руйнувати чи псувати дорожньо-вуличну мережу, інші об’єкти благоустрою міста;

– паркувати транспорт на зелених зонах;

– самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони;

– спалювати суху природну рослинність або її залишки та будь-які інші відходи;

– влаштовувати огорожі по периметру відведеної земельної ділянки, яка перебуває в оренді, власності чи постійному користуванні;

– ремонтувати, мити та заправляти автомобілі, мотоцикли, мопеди, скутери та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях і дворах та зелених зонах;

– порушувати права і законні інтереси громадян та інших суб’єктів благоустрою міста;

– самовільно встановлювати засоби організації дорожнього руху без відповідних погоджень.

Що стосується змін у поводжені з відходами, то йдеться про обов’язкове сортування сміття. Детальніше про це читайте  у наступному матеріалі.

У міській раді також нагадують, що у разі порушення вимог у сфері благоустрою на громадян, посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності накладаються штрафи передбачені статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ольга Трач


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем