Львівські правоохоронці виявили розкрадання коштів під час будівництва шахти

08.02.2019 21:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Львівські правоохоронці запобігли розкраданню коштів, призначених на будівництво шахти.

Читайте також

Понад 67 млн грн витратять на будівництво нової школи в Яворові

За завищений обсяг виконаних робіт було виплачено з держбюджету майже 400 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, за матеріалами Управління захисту економіки у Львівській області, пише - Status Quo.

Працівники Управлення захисту економіки у Львівській області, слідчі Червоноградського відділу поліції за процесуальним керівництвом Червоноградської місцевої прокуратури в ході проведення профілактичних заходів з протидії злочинності у бюджетній сфері викрили розкрадання коштів, призначених на будівництво шахти.

Під час аналізу затверджених актів прийняття виконаних робіт при будівництві однієї з шахт Державного підприємства "Волиньвугілля" правоохоронці встановили, що їх обсяги були завищені, і з держбюджету було безпідставно виплачено 376,5 тисяч гривень. Це підтверджується  відповідною  будівельною експертизою.

Трьом службовим особам, які затверджували акти, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo