На Тернопільщині поліцейські знайшли дві крадені автівки

08.02.2019 22:13   Автор : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

Мазду 3 на польській реєстрації виявили поліцейські. Автівка була припаркована між будинками у Теребовлі. Перевіривши по базі номерні знаки, правоохоронці з'ясували, що автівка з Польщі не ви'їжджала. Виявилось, що транспортний засіб з такими ж номерами є в сусідній державі, але за іншими параметрами і технічними характеристиками.

Автівку правоохоронці хотіли евакуювати на арештмайданчик, у цей час до них підійшло двоє чоловіків. Один з них заявив, що є власником Мазди, а з ним – адвокат. Проте жодних документів на авто вони не надали.

Слідчі звернулися за дозволом до Теребовлянського суду, щоб довести, що знайдена іномарка – це двійник польського авто. Однак суддя їм відмовила, посилаючись на те, що офіційні документи про те, що транспортний засіб не в'їжджав на територію України – невагомий доказ.

Вже згодом стало відомо, що знайдена автівка за усіма зовнішніми ознаками відповідає транспорту, викраденому в Києві ще у травні 2018 року. До Тернополя приїхав потерпілий і надав всі докази, також дозвіл на огляд транспортного засобу. Чоловіки, які раніше стверджували, що авто їхнє, більше не з'являлися, на авто наклали арешт.

Через декілька днів оперативники за порушення правил дорожнього руху правоохоронці зупинили CHRYSLER. Водій виявився киянином. Він був у стані наркотичного сп'яніння, а саме під дією амфетаміну. Документи на транспорт були з ознаками підробки. Джип виявився "двійником" автомобіля, зареєстрованого в іншій області, а номера кузова –  перебиті кустарним методом.

Причетних до викрадення та підробки документів розшукують, встановлюють особи потерпілих, а також розшукують власників автомобілів-двійників.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews