Столітня панорама села Устя

09.02.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

На жаль, старі світлини деяких сіл Тернопільщини майже не вдається віднайти і це є справжньою рідкістю. Сьогодні, Новинам Тернопільщини вдалось натрапити на унікальне фото панорами села Устя Єпископське. Сьогодні населений пункт має назву Устя і відноситься до Борщівського району Тернопільської області.

Населений пункт розташований на річці Нічлава, при її впадінні у Дністер, на південному заході району.

З історію населеного пункту відомо, що в1785 році це було містечко в Заліщицькій окрузі, а від 1867 року — в Борщівському повіті. У 1914 році містечко окупували російські війська, що супроводжувалося небувалими руйнаціями і спустошеннями. Російське військо прогнало все єврейське населення, а всі єврейські будівлі було знищено з фундаментами.

На знайденому фото, на передньому плані можемо побачити новий паровий млин, який вражає своєю архітектурою. Млин зберігся до нашого часу, і за переказами знаходиться в приватній власності. На задньому плані панорама тогочасного села.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews