Злякався Томосу: очільник УПЦ МП Онуфрій скасував щорічну поїздку на Тернопільщину

10.02.2019 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Керівник Церкви Московського Патріархату в Україні вперше від свого обрання не приїхав на Тернопільщину у період Різдвяних свят, - пише За Збручем.

Традиційно щороку у січні митрополит УПЦ МП Онуфрій влаштовував об’їзд єпархій московської церкви на Західній Україні, під час якого відвідував свято різдвяних колядок у Почаївській Лаврі.

У цьому ж році, вперше з часу обрання, очільник УПЦ МП зрадив своїй звичці, що, вочевидь, не в останню чергу пов’язано із наданням Томосу про автокефалію Православній Церкві України. Саме на Західній Україні, куди так і не приїхав Онуфрій, церковні громади найактивніше виходять з Московського Патріархату. На Тернопільщині таких парафій уже більше десятка за нетривалий період, з часу надання Томосу.

Символічно, що Патріарх РПЦ Кирило Гундяєв ще жодного разу не відвідав Україну з часу Революції Гідності. Для керівника УПЦ МП Онуфрія його точкою неповернення на Західну Україну може стати автокефалія ПЦУ.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем