Чернівецькі медики – одні з переможців проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я»

11.02.2019 09:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Восьмого лютого у Києві заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар та директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Садгора» Наталія Калмикова та лікар загальної медицини підприємства Людмила Козуб  взяли участь в Установчій зустрічі для 15 закладів первинної медичної допомоги (ПМД), які втілюватимуть гранти з розвитку Центрів передового досвіду ПМД.

Під час зустрічі було презентовано плани щодо грантової програми розвитку центрів передового досвіду та відбулось знайомство з 15 закладами ПМД – переможцями конкурсного відбору проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Проект «Розбудова центру передового досвіду на базі закладу ПМД у м. Чернівці», який став одним із 15 переможців вище зазначеного конкурсного відбору, впроваджуватиметься на базі КНП «ЦПМД «Садгора» за фінансової та консультаційної підтримки USAID та компанії DeloitteConsultingLLC.

Основне завдання проекту: посилення інституційної спроможності Центру ПМД «Садгора» шляхом розробки різнопланових стратегічних документів та підвищення якості надання послуг первинної медичної допомоги. Це, в свою чергу, дозволить перетворити Центр «Садгора» на центр передового досвіду, який буде передаватися іншим аналогічним закладам ПМД міста та регіону.

В рамках реалізації даного проекту планується впровадження 10 етапів проекту, результатом яких стануть розробка стратегічних документів КНП «ЦПМД «Садгора»; відкриття лабораторії та колл-центру на базі КНП «ЦПМД «Садгора», укомплектувавши їх відповідним обладнанням;підвищення рівня доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями;проведення начальних семінарів, тренінгу, виїзного воркшопу та регіонального форуму; облаштування тренінгового залу.

Основним результатом проекту є налагодження та зміцнення партнерських зв’язків КНП «ЦПМД «Садгора» з органами місцевої влади, спеціалізованими навчальними закладами (Буковинський державний медичний університет та Чернівецький медичний коледж БДМУ), а також профільними громадськими організаціями міста Чернівці на шляху створення прозорого, підзвітного та ефективного медичного закладу первинної ланки системи охорони здоров’я та впровадження інноваційних методів та інструментів надання послуг ПМД.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews