Ще один тернополянин отримав високу державну відзнаку

11.02.2019 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

Указом Президента України почесне звання «Народний артист України» присвоєно Брилинському Юрію Богдановичу – артистові драми Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, м. Львів.

Ю.Брилинський народився 25 березня 1942 р. в смт Бориня Львівській області. Від 1943 р. проживав у селах Улашківці, Шульганівка та Ягільниця Чортківського району, інформує chortkiv.city.

Після закінчення Ягільницької середньої школи працював у місцевому колгоспі. У 1960-1964 рр. навчався на філологічному факультеті Львівського університету. Від 1963 р. дотепер – актор Львівського академічного (нині національного) драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Зіграв понад 120 ролей на сцені, знімався в кінофільмах. Не раз гастролював на Тернопільщині, зокрема й на Чортківщині.

Так, у 2009 році виконав свою заповітну мрію – привіз до селян с. Шульганівка, де виховувався у сім`ї багатолітнього місцевого пароха о. Фіголя, виставу «Наталка-Полтавка». У березні 2010-го повний аншлаг зібрали «заньківчани» в РКБК ім. К.Рубчакової своєю «Гуцулкою Ксенею».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто