Презентують «Фотокарту вінтажного Луцька»

11.02.2019 11:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

15 лютого, в п'ятницю, о 18:00 в Центрі туристичної інформації міста Луцька відбудеться презентація цікавого проекту під назвою «Фотокарта вінтажного Луцька».

Авторами проекту є Богдан Ворон, Роман Павлюк та Олександр Котис головний редактор видання «Хроніки Любарта». Проект підтримало управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Передбачається, що це онлайн карта міста з історичними фото та аерофотознімком 1944 року. Зважаючи на цікавість з боку лучан, останнім часом до історії свого міста, проект буде мати багато прихильників.

Проект допоможе побачити усім бажаючим, як виглядали звичні вулиці Луцька колись.

Як розповів, один із авторів проекту, Олександр Котис: «Фотокарта вінтажного Луцька – це проект, покликаний захопити лучан та гостей міста історіями та красою нашого міста з допомогою рідкісних ретро-фото та унікального аерофотознімка. Фотокарта перетворить прогулянку містом у машину часу, яка дозволить побачити місто тоді та тепер.  Проект буде мати дві важливі складові. Перша – галерея фотографій міста від 1860-х до 1990-х. Світлини мають визначену геолокацію на супутниковій карті міста, вони нанесені у вигляді точок, які можна відкрити та дізнатися більше про фото і місце зйомки з допомогою короткої текстівки. Друга складова – це унікальний аерофотознімок Луцька часів Другої світової, який накладено на карту Google Map. Завдяки легкому переходу між ними можна дізнатися наскільки змінилось місто за понад 70 років, побачити історичні забудову, парки та дороги, що було на місці популярних нині міських локацій: біля пам’ятників Л. Українки на Театральному майдані, Т. Шевченку чи біля монументу Грушевському…».

Якщо вам не вдасться відвідати презентацію, то ви зможете побачити  фотокарту вінтажного Луцька на головній сторінці видання про історію Луцька «Хроніки Любарта» в день презентації 15 лютого, а також на туристичному сайті Луцька visitlutsk.com.

Олександр Котис: «Фотокарта вінтажного Луцька дозволяє перемикатися на панорами вулиць Google street view, на ній залишились стандартні позначки від Google, які допоможуть туристам знайти для себе кафе чи музей не виходячи з цієї карти. Це також цікавий інструмент для шанувальників історії Луцька, який допоможе встановити датування історичних споруд, прив’язати фото з власної колекції чи інтернету до аерофото. А мешканці середмістя дізнаються, чи був збудований їхній будинок у довоєнний час, і відповідно, має історичну цінність». 

null

Захід в facebook.

Місце проведення заходу: м. Луцьк, вул. Сенаторки Левчанівської, 2.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews