В Ярославичах на Млинівщині парафіяни ухвалили історичне рішення

11.02.2019 17:37   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Зміна канонічної і організаційної підлеглості храмів, які належали УПЦ Московського патріархату, на Млинівщині триває. Після приєднання Малодорогостаївської  Свято-Покровської церкви  до ПЦУ, наступного дня   у Ярославичах також відбулися збори релігійної громади.

Зборам передувало голосування в Ярославичах, Чекні, Яловичах. Ініціативна група зафіксувала таку статистику: із 435 вірян лише 19 висловилися проти переходу під омофор ПЦУ, кілька – утрималися, а решта – були «за» перехід під юрисдикцію ПЦУ: взагалі більш як 90 відсотків членів парафіяльної громади підтримали намір перейти в лоно ПЦУ.

null
 Фото надане автором

Участь у парафіяльному зібранні взяли 160 мешканців Ярославич, Чекна і Ялович, а також 20 запрошених. Збори розпочалися спільним виконанням молитви «Отче наш».

Голова ініціативної групи Анатолій Новосад, якого також обрали і головою зборів,  наголосив, що парафіяни зібралися, аби мирним демократичним шляхом ухвалити історичне рішення: змінити підлеглість місцевого храму з УПЦ Московського патріархату на канонічну підлеглість ПЦУ. Після обрання робочих органів і затвердження порядку денного,  щемливу і патріотичну промову виголосив директор Ярославицького ліцею Віктор Посільський. Викликала щиру повагу громадянська  позиція Ярославицького сільського голови Леоніда Пруднікова: як посадовець органу місцевого самоврядування він не міг втручатися в справи церкви і саме так чинив у своїй територіальній громаді, але як вірянин запевнив: він разом із парафіянами. Відтак зібрання  одноголосно ухвалило рішення про перехід релігійної громади Ярославицької парафії, яка перебувала в підлеглості УПЦ Московського патріархату, у підлеглість Рівненської єпархії ПЦУ  разом із двома ярославицькими храмами, а також про зміну назви релігійної громади. На парафіяльному зібранні затверджено Статут релігійної громади в новій редакції та інші питання порядку денного. Крім того, обрано старосту, скарбника храму Різдва Пресвятої Богородиці і двох його помічників.

Благочинний всіх церков ПЦУ Млинівського благочиння о. Володимир (Левандовський) привітав релігійну громаду з ухваленням історичного рішення.

Крім того, Ярославицька релігійна громада ухвалила звернення до жителів сіл Велика Городниця і Боремець та закликала їх провести парафіяльні збори і перевести  храми цих сіл  в лоно Помісної Православної Церкви України.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews