Популярний письменник з Рівненщини у новій книжці підняв болючу тему сьогодення

Нова повість «Чужий» здолбунівчанина Сергія Гридіна – історія про поствійськову адаптацію бійця

11.02.2019 20:50   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Сергій Гридін – автор більше десяти книжок для підлітків та юнацтва. Все частіше автор родом зі Здолбунова радує і дорослого читача. Його нова повість «Чужий» – історія про поствійськову адаптацію бійця. Письменник і в цій, і попередніх книжках («Сапери», «Віраж») вимальовує засобом слова людські долі, які змінюють інші люди й війна.

Книжка «Чужий» змусить читача замислитися над справжністю цінностей. В центрі історії – Микола Гаврилюк – чоловік, який хоч і не був наївним, але життя добряче його потерло.

null
Сергій Гридін. Фото з відкритих джерел

Проте навіть окопне життя – не найжорстокіше випробування для цього бійця. Довгождане повернення додому для багатьох стає останнім рубежем війни. Доводиться якось реагувати на образливі «аватар», «вбивця», «психічно ненормальний», які закидає кожен другий.

Розв’язати вузли непорозумінь треба ще й у сім’ї і на роботі. Думка «мені краще було б загинути» – роз’ятрює, точить чоловіка зсередини. Бо вдома падають не від осколків і куль. Там убиває байдужість.

null

Знаючи цю війну як командир саперного взводу, Сергій Гридін тонко відчуває пульс нинішньої реальності. Тож його проза – пряма, дошкульна, але правдива. В ній зафіксований час і напруга людських переживань.

Усі книги Сергія Гридіна для дорослого читача вийшли в серії «Ім’я» «Видавничого центру «Академія».

Матеріал надано  Анною Бідун, проект-менеджеркою
"Видавничого центру "Академія"

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews