Фестиваль «Віршень» повертається до Чернівців

11.02.2019 22:18   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

15 лютого о 16.00 у Центральному Палаці культури Чернівців стартує 23-й Всеукраїнський фестиваль поезії та авторської пісні «ВІРШЕНЬ». Це фінальна подія після трьох попередніх атракцій фестивалю, які відбулися цього року на Черкащині (Сміла і Черкаси) та у Вишгороді.

На черзі місто Київ і Чернівці, де востаннє він проходив 17 років тому.

В рамках Фестивалю та Всесвітньої ініціативи #SaveOlegSentsov в Центральному Палаці культури організатори проведуть 5-ту Акцію “Порожні стільці” на підтримку українських політичних в’язнів у Росії й Криму, а також полонених українських моряків. Очікується участь близько тридцяти митців різних жанрів поетичного слова, авторської пісні і співаної поезії, читання репу тощо. 

І͟с͟т͟о͟р͟и͟ч͟н͟а͟ ͟д͟о͟в͟і͟д͟к͟а͟ ͟п͟р͟о͟ ͟ф͟е͟с͟т͟и͟в͟а͟л͟ь͟.͟

«Віршень» — український поетично-музичний фестиваль, заснований письменником, видавцем і громадським діячем Сергієм Пантюком. Організатори декларують таку мету фестивалю: «Популяризація української поезії, авторської пісні та небанальної музики, творча допомога талановитим авторам, які мешкають поза столицею, формування в Україні єдиного мистецького простору, сприятливого для творчого розвитку кожної особистості, яка прагне творити вітчизняну культуру». Вперше фестиваль відбувся в Чернівцях в 1996 році, з 2006 –го  проходить у Києві.

До 2008 фестиваль називався «Під знаком Водолія», до 2012 — «Сліва-фест». 2012 вперше відбувся у форматі всеукраїнського поетично-музичного мега-марафону і тривав, окрім лютневої презентації, з 1 березня до 7 квітня у Києві, Львові, Кривому Розі, Черкасах, Харкові та Сімферополі.

Також фестиваль відомий як мандрівний — його учасники гастролювали багатьма містами України.

За матеріалами http://chernivtsy.eu

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews