На Левандівці побудують школу

14.02.2019 09:29   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Учні СЗШ № 65 не навчатимуться у другу зміну: депутати напрацювали і представили батькам кроки з розв'язання проблеми. 

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради, пише - Status Quo.

12 лютого відбулося виїзне засідання постійної комісії гуманітарної політики ЛМР у СЗШ № 65, що на Левандівці, і зустрілися з керівництвом школи та батьками.

Темою виїзного депутатського засідання стало звернення до Львівської міської ради батьків, учні яких навчаються у СЗШ № 65, про те, що у їхній школі із наступного навчального  року хочуть запровадити навчання у дві зміни. Батьки виступили проти такого нововведення, адже це створить незручності для дітей, бо вони будуть перевтомлені, не зможуть добре підготуватися до уроків, брати участь у гуртках тощо.

Члени профільної комісії гуманітарної політики для з’ясування ситуації разом з депутатами міськради Тарасом Гупало та Сергієм Івахом, а також начальником управління освіти Зоряною Довганик виїхали на місце. На зустрічі депутати напрацювали і представили батькам шляхи, як можна вирішити це питання зараз, а також у перспективі.

За інформацією директорки СЗШ № 65 Лесі Піх, зараз у цьому навчальному закладі є 1664 учні. З початком нового навчального  року очікують набрати шість класів.

Депутати озвучили шляхи вирішення цієї проблеми, які вони напрацювали. За інформацією депутата Тараса Гупало, поруч зі школою розташоване приміщення, яке зараз належить Львівській залізниці. Колись там була дитяча поліклініка, а перед нею – будинок побуту.  Тому Тарас Гупало підготував проект звернення міськради до Львівської залізниці про передачу до міської ради цього приміщення. Це звернення буде запропоновано на пленарному засіданні 14 лютого.

Окрім того, депутати розглянули і підтримали варіант будівництва нової школи у районі Левандівки, під яку у генплані м. Львова навіть відведена земельна ділянка. Комісія прийняла рішення на сесії озвучити це питання, щоб ці землі передати під навчальний заклад і розпочати будівництво школи. Це рішення підтримали батьки.

Зараз, поки що вирішили знайти резерви у школі.

«Було прийнято рішення щодо організації у першу зміну навчання дітей усієї школи. Окрім того, розглядалося питання щодо використання тих приміщень, які вже довгий час не використовуються в освітньому процесі. Ми будемо працювати над тим, щоби переобладнати до 1 вересня приміщення, які би могли використовувати для навчання з 1 вересня 2019 року», - поінформувала очільниця управління освіти міста.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo