На Тернопільщині десять шкіл пішли на вимушені канікули

14.02.2019 20:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Десять загальноосвітніх начальних закладів області припинили навчальний процес через високу захворюваність на ГРВІ та грип від початку цього тижня, - пише За Збручем.

Як повідомили в управлінні освіти і науки облдержадміністрації, минулого тижня вимушені канікули були у сорока шкіл. У Тернополі навчальні заклади повністю не припиняли роботу, наразі закритими залишається п’ять класів.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ збільшується, порівняно з минулим тижнем, – каже лікар епідеміолог Марія Павельєва. Негативні тенденції переважно серед школярів. Відтак у багатьох начальних закладах приймають рішення запроваджувати вимушені канікули.

У Львівській області через грип навчання припинили понад 200 шкіл. Відтак порівняно з цим регіоном, кількість закритих шкіл на Тернопільщині невисока.

«10 загальноосвітніх навчальних закладів закриті повністю, а ще у 8-ми закриті окремі класи. Причина – високий рівень захворюваності на ГРВІ. Ще одна школа в нашій області – Микулинецька, припинила навчальний процес через кір», – додає начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома.

Як запевнили в обласному лабораторному центрі, рівень захворюваності на Тернопільщині не сягає епідемічного порогу.

Софія Романська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем