Євген Радкевич: «Однозначно, «Дністер» гратиме в чемпіонаті області!»

Заліщицький «Дністер», який минулий сезон у вищій обласній лізі завершив на 10 місці, доволі рано розпочав підготовку до нового чемпіонату. Про останні новини зі стану команди розповів головний тренер «Дністра» Євген Юрійович Радкевич.

– Пане Євгене, минулої суботи заліщицька команда вже зіграла перший контрольний поєдинок. Оцініть, яким він був для Ваших підопічних?

– Грали проти заводської «Агрониви». Суперник на той час знаходився на ходу, закінчував перший тижневий збір, був добре підготовлений, тому нам важко було йому протистояти. Хоча в тому матчі ми грали доволі пристойно, поступаючись опоненту 1:2 та 2:3 і лише в останні пів години ігрового часу фізично не витримали та пропустили кілька м’ячів і в підсумку поступилися 2:6. Трохи багато пропусти, бо грали без номінального воротаря – один через травму пальця на міні-футболі не міг зіграти, другий – через зайнятість на основній роботі не приїхав, тому довелося стати у рамку польовому гравцю і як мінімум два голи були «його». З цієї поразки трагедії не робимо, ми зараз на стадії становлення, головне у цей період підібрати футболістів та закласти надійний фундамент на весь сезон.

– Ви згадали про підбір виконавців, а з яким кадровим потенціалом «Дністер» підходитиме до сезону-2019?

– На списку в нас є близько 30 гравців. Підбираємо кращих футболістів з нашого Заліщицького району, на разі робимо ставку на них, а також на вихованців місцевої ДЮСШ, шість чоловік зі старшої групи вже підключили до нашої команди. У минулому році друге коло практично з листа догравали, а цьогоріч підготовку почали рано. Так має бути, якщо хочемо чого серйозного досягти, бо, коли за тиждень до початку сезону тільки розпочати формувати команду, то нічого путнього з цього не буде.

– Які у Вас плани на підготовчий період?

– Довготривалі плани не будуємо. Так, сьогодні, 16  лютого, граємо з «Пробоєм» з Городенки (Івано-Франківська область). Початок матчу о 13.00 на центральному стадіоні Заліщиків. Минулого тижня грали спаринг із «Агронивою» на штучному полі у Синькові, воно дуже жорстке. Тоді шестеро футболістів отримали травми, «летять» гомілкостопи, забиваються ноги. Якби був дощ, то змушені б з Городенкою грати у Синькові, а так вирішили провести матч на природному газоні. Були з головою Заліщицької районної федерації – нормальне поле, його якість дозволяє провести цей матч. Звичайно, у деяких місцях ще мокрувато (у районі штрафних майданчиків), однак у загальному воно сухе. Зранку в день матчу пройдемося катками, щоб порівняти деякі нерівності після зими і будемо грати. У березні на цьому полі проходитиме традиційний турнір пам’яті Петра Ковальчука, тому нам потрібно до нього призвичаюватися. Вже після цих змагань футбольний газон безпосередньо готуватимемо до офіційних матчів сезону – підсиплемо землею, торфом, насінням, прокаткуємо тощо.

– Чи вже повідомило керівництво команди тренерський штаб і футболістів, у якій лізі «Дністер» гратиме в сезоні-2019?

– На матчі з Городенкою буде  керівництво району, яке має подивитися на нашу гру та футболістів, яких ми запросили. Та й самі гравці хочуть, щоб з ними поговорили і накреслили бачення наступного сезону. На разі готуємося до турніру Ковальчука, яким мав би показати, на якому ми рівні і тоді, напевно, буде прийнято рішення у якій лізі виступатиме «Дністер». За умови належного фінансування і запрошення кількох досвідчених виконавців, звичайно, хотілося б грати у вищій обласній лізі. Якщо ж коштів буде не достатньо, то виступатимемо у першій. Однозначно, «Дністер» гратиме в чемпіонаті області! 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Федерація футболу Тернопільської області