«Історії тих, хто бачить серцем» - благодійний проект залучить слабозорих та незрячих дітей до казкотворення

19.02.2019 20:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

"Історії тих, хто бачить серцем" - проект для слабозорих та незрячих дітей, які створять свої історії про те, що бачить серце. Небайдужі тернополяни вже розпочали новий проект для слабозорих та незрячих дітей від 7 до 12 років. Під час проектру слабозорі та незрячі діти вигадуватимуть казки та історії і запишуть їх разом з медійною студією "МедіаЛаб", дітьми і театром "Мельпомена" розказала письменниця Ірина Мацко.

Ірина Мацко, автор проекту "Історії тих, хто бачить серцем": "Ми навіть не усвідомлюємо наскільки нам пощастило, адже ми можемо бачити кольоровий світ навколо себе. Та серед нас є люди, для яких закрито цю завісу, або лише маленька шпаринка залишилася, через яку вони можуть побачити промінчик світла, навколишній світ. Це – люди із слабким зором. Серед них є діти, які у цілковитій темряві проводять кожен день свого життя. Але у них є ще більший світ – внутрішній і внутрішнє бачення, зір, що дає можливість уявляти, фантазувати, вимальовувати в уяві дивні картини. Ми хочемо допомогти дітям із вадами зору шляхом проведення для них серії занять із казкотворення та казкотерапії, де вони зможуть відчути, що щось створюють, повірити в себе, вигадати мотиваційні казки чи історії. Під час занять діти розвинуть дрібну моторику створюючи з пластичних матеріалів фігурки, які вони уявляють. Також ми озвучимо казки створені дітьми та запишемо їх на диск. Після цього хочемо на 5 книг з казками шрифтом Брайля і, разом із диском, де записані ці твори, передати в Центральну міську бібліотеку міста, а також озвучити 2 підручники для молодшої школи та 3 книжки для позашкільного читання, казки та історії". Організатори проекту планують зібрати 20 000 суму необхідну для друку книжок шрифтом Брайля та озвучення книг, адже це дуже трудоміський процес. Тому звертаються до усіх охочих допомогти втілити прект у життя.

Потрібна також допомога з матеріалами для занять: глина, пластилін, дощечки, кінетичний пісок, пальчикові фарби, папір, пістолет з гарячим клеєм, гофропапір.

Проект допомагатимуть втілювати засновник Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра, благодійний фонд "Єднання поколінь", "МедіаЛаб" і Оксана Ратушняк, Міська ЦБС і директор Світлана Козелко, організаційні питання взяли на себе відомий у Тернополі популяризатор здорового способу життя Олександр Хома та журналістка, ведуча програми "Смачна мандрівка" Наталя Турчин.

Картковий рахунок ПриватБанку на Мацко Ірина Олександрівна 5168 7573 4534 9460 "Бачити серцем".

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews