Як на Буковині будують сільські медичні амбулаторії

21.02.2019 21:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Під час підсумкової  наради Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, яку провів в.о. голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, обговорили питання стану реалізації проектів нового будівництва сільських медичних амбулаторій у Чернівецькій області.

Як зазначив в. о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства облдержадміністрації Олександр Пуршага, з метою здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, Департамент було визначено замовником будівництва 7 амбулаторій в Чернівецькій області із загальним обсягом фінансування з державного бюджету 37,5 млн. гривень. Обсяг співфінансування з місцевих бюджетів – 4,2 млн. гривень.

Як поінформував посадовець, станом на 1 січня 2019 року Департаменту профінансовано коштів субвенції з державного бюджету 6 784,952 тис. гривень, освоєно 6 557,879 тис. гривень (96,7% профінансованого обсягу), співфінансування з місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації – 427,332 тис. гривень.                         

На сьогодні триває будівництво шести новихамбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Зокрема, на будівництві амбулаторії в с. Остриця та Комарів розпочато роботи з влаштування покрівлі. У селах Чагор, Горбова та Магала здійснюється мурування стін.  Проводяться роботи з влаштування фундаментів на будівництві амбулаторії в с. Опришени.  

До 1 квітня 2019 року заплановано завершити будівництво амбулаторій в селах Комарів, Чагор, Остриця та Магала.

У ході обговорення питання реалізації будівництва амбулаторій Ігор Богатирець  наголосив, що будівництво амбулаторій — важливий крок для підвищення рівня медицини в сільській місцевості:

«Тому для реалізації реформи, зокрема, в частині будівництва нових амбулаторій, необхідно наповну об’єднати силу громади та влади на всіх рівнях, щоб роботи були завершені в планові терміни».

За матеріалами ЧОДА.

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews