У 2018 році на Буковині забезпечили 23 дітей-сиріт житлом за рахунок субвенції з держбюджету

20.02.2019 23:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

19 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк провів нараду про підсумки роботи служби у справах дітей ОДА за 2018 рік та пріоритетні завдання на цей рік.

Насамперед, Василь Гостюк наголосив, що держава вже третій рік поспіль дає гроші на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

«Цього раніше не було, і це в умовах, коли ми знаходимося в стані війни з агресором на сході. Уряд не лише декларує допомогу дітям-сиротам та особам з їх числа, але й реально допомагає», - зауважив заступник голови ОДА.

Обласна державна адміністрація успішно реалізує відповідну державну політику, адже кошти з держбюджету направляються в область і вже обласна влада на місці забезпечує реалізацію державної політики. «Переконаний, що всі відчули відповідні зміни, адже торік вдалось забезпечити 23 дітей-сиріт та прирівняні до них категорії осіб безкоштовним житлом. Мова йде про субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Торік область отримала субвенцію на відповідні цілі у розмірі 6 млн. 386,4 тис. грн. Як ви знаєте, на цей рік, розмір субвенції ще більший – 12 млн. 650,3 тис. грн., тому наша спільне завдання – вже розпочати роботу над визначенням напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано згадані кошти у 2019 році».

У своєму виступі заступник голови ОДА також підкреслив, що важливий пріоритет працівників служб у справах дітей області цьогоріч – захист прав дітей та боротьба з насильством в родинах, зокрема, з так званим «булінгом». «Це –  неприпустиме явище як у школах, так і в родинах, тому на це питання варто звернути особливу увагу, працюючи на його упередження», - додав посадовець.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews