На Прикарпатті учні знімають серіал про шкільне життя (Відео)

22.02.2019 00:38   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Галка

Учні Прикарпаття знімають серіал про шкільне життя. До реаліті долучилися вже двадцять навчальних закладів.

Незвичний медійний проект ініціювала вчителька англійської мови, показує телеканал «Інтер», пише «Галка».

«Тепер крупним планом як ти береш її за руку. Відсунься трохи, ти береш її за руку. Прошу, стоп».

Приміщення школи нагадує справжній знімальний майданчик. За акторів – учні. Замість камери – звичайний телефон.

«Почали. – Маряно чого ти така сумна? – Все нормально. – Завтра ж Новий рік. Ти не забула що ми маємо зустрітися біля ялинки. – Стоп».

Десятикласники Юля та Роман грають закоханих. За сценарієм, згодом виник любовний трикутник. Придумали його спеціально, – кажуть учні. Щоб додати серіалу інтриги.

«Інтрига – це мабуть найважливіше в серіалах, у фільмах. Адже глядачу буде цікаво спостерігати, що буде в наступних серіях, як розвиватимуться події, які у них будуть почуття», – говорить Юля Пришлюк, учениця Долинського науково-академічного ліцею «Інтелект».

Ідея знімати шкільне реаліті належить викладачці англійської мови прикарпатського коледжу Галині Пирин. Разом із групою своїх студентів вона відзняла пілотний ролик. В якому молоді люди розповіли про себе. Учням запропонували розвинути історії цих героїв.

«Ідея виникла спонтанно скажу чесно. Зробити щось таке, що об’єднає вчителів, учнів, регіони. І щось таке, що буде містити обов’язково освітній елемент», – розповідає Галина Пирин, керівник проекту «Шкільне реаліті».

Написання сценарію, зйомка, монтаж – на все це у хлопців та дівчат є два тижні. За цей час кожна шкільна команда має відзняти одну серію. Далі естафету передають наступній школі, яка має продовжити сюжетну лінію.

«У нас був шок, коли побачили, що естафету після першої серії відразу передали нам. Вони прийшли думали, що це жарти. Знімемо щось. Але в ході зйомок побачили, що це дуже серйона відповідальність. Вони стали відповідальними. Зібраними. Вони здружилися. Показали, що можуть не лише добре навчатися, але і творити», – розповідає Ірина Бойчук, керівник групи Долинського науково-академічного ліцею «Інтелект».

У серії можна побачити франківську ратушу і навіть старовинні церкви. Учні кажуть: проект всеукраїнський, тож хотіли показати ще й красу рідного краю. Ідеєю зацікавилися чиновники.

«Це перший такий крок. Побачивши які будуть результати, я впевнений в тому, що наступний рівень ми вийдемо на більший масштаб і будуть залучені всі заклади району», – говорить Тарас Король, керівник управління освіти Долинської РДА.

У реаліті-шоу нині беруть участь сімнадцять шкіл з різних областей України. Чотири – вже відзняли свої серії. Їх можна переглянути на Youtube-каналі. Завершується проект у травні. Кожну із серій оцінюватиме професійне журі – увійдуть до нього найкращі вчителі країни та актори. Обрати мають три команди переможців, найкращі отримають приз – професійну знімальну техніку.

 

Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка