Децентралізація дала імпульс розвитку шкільної освіти і дозволили втричі скоротити черги в дитячі садки

22.02.2019 13:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Можливості децентралізації і передача на місця значних фінансових ресурсів дозволили органам місцевого управління приділити увагу розвитку дошкільної та шкільної освіти, відновити та побудувати освітню інфраструктуру, а також суттєво скоротити черги до дитячих садків.

Про це сказав Прем’єр-міністр України, спілкуючись з учасниками Загальних зборів Асоціації об’єднаних територіальних громад.

«Три роки тому в черзі до дитячих садочків стояли близько 96 тисяч дітей. За три роки ми скоротили цю чергу до 33 тисяч, – сказав Володимир Гройсман. – Минулого року ми передали на розвиток регіонів 37 млрд грн. У цьому році – буде близько 50 млрд. Це гроші, в тому числі, і на Нову українську школу».

Як зазначив Глава Уряду, в Україні змінюється система управління. Представники громад за останні роки стали досвідченішими.

«Ви стали на «20 голів» вищими. Стали глибоко дивитися у суть проблем. Ви – нові лідери. Пішли у нову систему, опанували нові знання, нові якості і маєте результат», – додав Прем’єр-міністр.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews