Знайдіть себе у списках виборців, радить громадський омбудсмен з захисту виборчих прав

25.02.2019 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ТМЦ.ІНФО

Громадський омбудсмен з захисту виборчих прав Ольга Мазаєва радить знайти себе у списках виборців. Вперше громадські омбудсмени будуть контролювати вибори в Україні та реагувати на звернення громадян, пов’язані з виборчим процесом.

Ольга Мазаєва наголошує, що для того, щоби вибори були чесні і прозорі, потрібна активність кожного громадянина України, і перевірка списків виборців – це маленький вклад у майбутній результат виборів. Адже нерідко так буває, що людина приходить на виборчу дільницю і не знаходить себе у списках, тих, хто має голосувати.

Щоби перевірити себе у списку виборців, достатньо набрати свій запит у пошуковому сервері. Першим відкриває список саме Державний реєстр виборців.

На цьому ресурсі є простий алгоритм, який дозволяє швидко отримати інформацію, як про наявність себе у виборчих списках, так і про свою виборчу дільницю. 

Пройдіть за посиланням у “Кабінет виборця”, далі “Перевірка включення” – Вас запитають призвище, ім’я та по-батькові, дату нарождення, далі у списках запропонують вибрати область, далі пункт проживання та адресу. Також щоби отримати остаточну відповідь – попросять ввести Вашу електронну пошту, куди відправлять код підтвердження використання сервісу ДРВ (Державного реєстру виборців).  

Обробка запиту проходить за одну, дві хвилини. Якщо відповідь “Виборець з вказаними ідентифікаційними даними присутній в Державному реєстрі виборців.” з вказанням даних про виборчу дільницю, це означає, що до Вас чекають на виборчий дільниці. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТМЦ.ІНФО