Микола Шот

Микола Шот

журналіст, кореспондент, "Урядовий кур’єр"

Медичний Оскар чекає на номінантів

Орденом Святого Пантелеймона нагороджують за професіоналізм, гуманність і милосердя.

25.02.2019 19:13   Автор : Микола Шот
Джерело: TeNews

Орденом Святого Пантелеймона нагороджують за професіоналізм, гуманність і милосердя

Відзнака за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість. Присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави загалом, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Згідно з положенням про відзнаку Регіональна рада – орган, який в областях, АР Крим, м. Києві та м. Севастополі здійснює відбір кандидатів, аналізує їхню діяльність, подає на розгляд Національної експертної комісії на присудження відзнаки по одному кандидату в кожній номінації.

До складу Регіональної ради входять представники регіональної медичної спільноти, громадських організацій (у т.ч. Всеукраїнського лікарського товариства, Асоціації медичних сестер України, профспілки медичних працівників України, Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів, ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги»), органів влади, духовенства, культури, журналістики та молоді. Загальна кількість – 11 осіб.

Відбулося чергове установче засідання Регіональної ради Тернопільської області відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яка здійснюватиме конкурсний відбір 2018-2019 рр.

Затверджено склад Регіональної ради Тернопільської області відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яка здійснюватиме конкурсний відбір 2018-2019рр., у такому складі:

1.

Корда Михайло Михайлович

Ректор державного вищого навчального закладу «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського Міністерства охорони здоров’я України», доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

2.

Дзюбановський Ігор Якович

Завідувач кафедри хірургії навчально-наукового інституту післядипломної освіти ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачевського МОЗ України», доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, голова ГО «Українського лікарського товариства Тернопілля», голова Асоціації хірургів Тернопілля.

3.

Репка Борис Данилович

 

Директор-художній керівник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка заслужений артист України.

4.

Владика Нестор (Писик)

 

Архиєпископ Тернопільський і Кременецький Православної церкви України.

5.

Шот Микола Миколайович

 

Власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» у Тернопільській та Львівській областях, заслужений журналіст України.

6.

Стецюк Ігор

 

Голова студентської ради ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачевського МОЗ України», студент шостого курсу.

7.

Паламарчук Андрій Васильович

Голова Тернопільської обласної організації «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», головний лікар ТОКПЛ с. Плотича Тернопільського району.

8.

Ковальчук Андрій Олегович

 

Провідний спеціаліст з безпечної хірургії Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів

9.

Фарійон Надія Ярославівна

 

Заступник головного лікаря з медсестринства Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, голова Асоціація медичних сестер Тернопільщини.

10.

Кузів Володимир Петрович

 

Голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України

11.

Грищук Леонід Андрійович

 

Представник Всеукраїнського лікарського товариства, доктор мед наук, професор.

Обрано головою Регіональної ради Тернопільської області М.М Корду, заступником – І. Я. Дзюбановського.

Відзнака присуджується щороку по одному номінанту в п’яти номінаціях:

- «Найкращий лікар»;

- «Найкращий медичний працівник»;

- «Новатор охорони здоров’я»;

- «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;

- «Взірець служіння суспільству».

Урочиста церемонія нагородження медичним Оскаром  щорічно відбувається 9 серпня – у день Святого великомученика та цілителя Пантелеймона.

Кандидатури на свідчення орденом Святого Пантелеймона можуть подавати асоціації медичних працівників, громадські організації, що працюють у сфері охорони здоров’я, лікувально-профілактичні установи різних форм власності, наукові медичні установи.

Кандидатів спочатку відбирає регіональна, потім – національна експертні ради, а завершує Поважна рада, до складу якої ввійшли відомі в країні академіки, релігійні діячі, політики.

Тож інформацію про кандидатів на відзнаку з Тернопілля треба надсилати до Регіональної експертної ради Тернопільської області до 15 березня 2019 року за електронними адресами: panteleimon.ternopil@gmail.com, dzubanovsky@tdmu.edu.ua

Детальнішу інформацію про проект можна знайти на офіційному сайті відзнаки, а також на офіційній сторінці проекту у ФБ.

Микола Шот


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews