Військових на Рівненщині лікують методом арт-терапії

05.03.2019 20:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради відбулося вже чотири заняття з іконопису для військових пацієнтів, які перебувають на лікуванні у центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми цього медичного закладу, інформує сайт облради.

null
 

Проект «Сакральний малюнок на склі» як метод психологічного та фізичного відновлення запропонував лучанин Руслан Кашаюк, який також проходить лікування в госпіталі. Руслан – доброволець з батальйону «Айдар». Він знає на собі дію цього сакрального мистецтва і щиро ділиться цим надбанням з усіма охочими, адже в свій час з його допомогою зміг вийти з важкого фізичного та психологічного стану після поранення та важкої контузії.

– Це вже стало моїм життям і має особливе значення, адже діє за принципом «рівний – рівному, побратим – побратиму», – розповідає Руслан. – Хлопці краще йдуть на контакт з тим, хто пройшов те саме горнило, що й вони. Я бачу, з яким трепетом вони малюють, і це не просто малювання, а ще й молитва – в кожного своя, тиха й непомітна.

Матеріали для робіт допомогли закупити волонтери. Це вже третій майстер-клас у стінах реабілітаційного центру. Після завершення проекту у госпіталі планується проведення виставки з майже 40 робіт.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews