У Рівненській бібліотеці презентація книги «Промоутерки змін»…

12.03.2019 21:35   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

13-го березня о 16:30 у приміщені Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (4-ий поверх) відбудеться презентація книги Ірини Левчук «Промоутерки змін: діяльність жіночих організацій у Польщі міжвоєнного періоду». Після презентації усі бажаючі матимуть можливість отримати книгу та автограф авторки, інформує Центр студій політики пам’яті та публічної історії «Мнемоніка» на сторінці у Фейсбук.
Книга присвячена проблемі емансипації жінок. Авторка досліджує цю тему на сюжетах, почерпнутих з історії Польщі міжвоєнного періоду. Героїні її оповіді – ті, хто своїми ідеями та справами сприяли формуванню нового образу жінки, подоланню усталених ґендерних стереотипів.
Враховуючи особливості тодішнього соціуму – передусім роль, яку в самоідентифікації індивіда відігравала церква, – авторка монографії розкрила жіночу історію в її національних шатах. Вона дослідила процес становлення й діяльності польських, українських та єврейських жіночих організацій.
Зосередження уваги саме на них зумовлене тим, що саме ці нації були найчисельнішими у Другій Речі Посполитій. Діяльність жіночих організацій трьох націй висвітлена не паралельними векторами, а навпаки – такими, що повсякчас перетинаються. Адже в основі авторської ідеї – порівняти їхні пріоритети, з’ясувати спільне та особливе в роботі жіночих організацій українок, польок та єврейок.
Книга адресована історикам, спеціалістам ґендерних студій, усім, хто цікавиться питаннями жіночої історії.

Ірина Левчук – історик, кандидат історичних наук. Закінчила історико-соціологічний факультет Рівненського державного гуманітарного університету. Навчається в Українському католицькому університеті.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews