Багатодітні буковинські родини матимуть державну підтримку

14.03.2019 21:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

На засіданні Кабінету Міністрів 13 березня було ухвалено рішення запровадити з квітня виплату додаткової допомоги багатодітним сім’ям.

Це черговий крок Уряду, спрямований на підтримку родин з дітьми та збільшення народжуваності в країні. Зокрема, з вересня минулого року всі новонароджені отримують «пакунок малюка», в цьому році у родин з’явилась можливість отримувати від держави доплату за послуги няні, будуються нові дитячі садочки, щоб батьки могли віддати дитину на навчання.  

Допомога 160 тисячам дітей з багатодітних родин

З квітня багатодітні родини отримуватимуть щомісяця 1700 грн від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Допомога призначатиметься і виплачуватиметься органами соцзахисту населення за місцем проживання родини. Її отримають майже 160 тисяч дітей з багатодітних сімей.

144 тисячі родин отримали «Пакунок малюка»

З вересня 2018 року працює урядова ініціатива «Пакунок малюка». Кожний новонароджений отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, це одяг, підгузки, пелюшки тощо. Дитина з перших днів життя отримує усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. На сьогодні вже 144260 родин отримали такі пакунки.  

Муніципальна няня в допомогу батькам

З 2019 року запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я може безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

Батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачуватиметься управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

До 2020 року буде ліквідовано черги в дитячі садочки

Уряд працює над ліквідацією черги в дитячі садочки і до 2020 року це буде зроблено. Кожна українська родина повинна мати можливість віддати дитину на навчання до дитячого садочку. Впродовж 2017-2018 років було створено понад 36 тисяч додаткових місць у дитячих садочках. Чергу в садочки вже вдалось скоротити майже на 50%. 1

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: «Створюємо як нові стандарти життя, так і механізми соціальної підтримки для українських родин. Серед них – програми «Пакунок малюка», «Муніципальна няня», підтримка дітей-сиріт: минулого року вперше придбали 829 квартир для тих, хто виховувався лише у дитячих будинках».

За матеріалами ЧОДА.
 
null
 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews