На Львівщині виявили шість арстнарядів

14.03.2019 13:45   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

На Львівщині за добу знищено 2 артснаряди часів ІІ Світової війни, а шість виявлено.

Читайте також

Через снаряд на території у селі евакуювали всю школу
120-міліметровий боєприпас лежав на вулиці Лукасевича
Рятувальники знешкодили знайдені на Львівщині артснаряди й міну

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Львівській області, пише - Status Quo.

13 березня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищено 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни.

76-мм арт снаряд було виявлено району під час земляних робіт в полі на відстані 600 м від житлових будинків в с. Поршна Пустомитівського.

Інший, артснаряд калібру 76-мм виявлено  в с. Сморжів Радехівського району під час пошуку металобрухту в полі на відстані 400 м від житлових будинків.

Знайдені боєприпаси вилучені та знищені у встановленому порядку.

Водночас, 13 березня о 09:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Голобутів Стрийського району під час пошуку металобрухту в полі на відстані 2 км від житлових будинків виявлено 5 предметів ззовні схожих на артилерійські  снаряди часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 13:42 надійшло ще одне повідомлення, що в с. Ульвівок Сокальського району під час проведення земляних робіт в полі, на відстані 2 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

По фактам виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo