У Дубно у комунальну власність повернуто цінні земельні ділянки

14.03.2019 18:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

 

Дубенська місцева прокуратура встановила, що одне із відкритих акціонерних товариств продовжувало володіти трьома земельними ділянками загальною площею 25,7 га, що розташовані у м. Дубно, незважаючи на те, що правові підстави користування землею відпали. У зв’язку із цим законний власник землі – Дубенська міська рада була позбавлена можливості передати цінні земельні ділянки в користування чи оренду, а  місцевий бюджет тривалий час не отримував відповідні кошти, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Діючи на захист інтересів громади і держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою зобов’язати товариство повернути державі в особі органу місцевого самоврядування земельні ділянки, загальна вартість яких становить понад 53 млн. гривень.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 12.03.2019 позовні вимоги прокуратури підтримано та її позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини, припинено незаконне користування землею площею 25,7 га, вартістю понад 53 млн. грн., та повернуто її державі.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews