Скандальний тернопільський прокурор через суд вирішив поновитися на посаді

15.03.2019 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Репортер

Колишній заступник Тернопільського обласного прокурора Ігор Мукан, якого з величезним скандалом звільнили з органів, через суд оскаржує рішення про своє звільнення, - пише Репортер.

6 березня Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного провадження адміністративну справу за позовом Мукана І.Я. визнав протиправним та скасував рішення Вищої ради правосуддя та зобов’язав її повторно розглянути справу Мукана про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з органів прокуратури  

У Вищої ради правосуддя є 30 днів для того, щоби подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 4 липня 2018 року Дисциплінарною комісією прокуратури України прийнято рішення про звільнений Мукана І.Я. за грубі дисциплінарні правопорушення. У прокуратурі Ігор Мукан запам’ятався не так відстоюванням державних інтересів, як лобіюванням приватних (зокрема, ПП «Нива і К» власником якого є тернопільський бізнесмен та екс-депутат міської ради з ВО «Свобода» Михайло Гладкий) і погрозами на адресу підлеглих, зокрема жінок-прокурорів, яких він залякував, застосував нецензурну лексику і навіть погрожував зґвалтуванням та сексуальними наругами.

Варто нагадати, що нещодавно Мукан через сайт Work.ua шукав роботу. На спеціалізованому інтернет-ресурсі розміщено його резюме, в якому зазначено, що він має досвід роботи в прокуратурі 14 років 9 місяців і бажає працювати начальником відділу з місячною зарплатою в 20 тисяч гривень.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер