Ще вісім ОТГ Буковини матимуть правову підтримку юстиції в рамках проекту «Я маю право!»

15.03.2019 08:17   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області повідомляє, що меморандуми про співпрацю із Головним територіальним управлінням юстиції у Чернівецькій області уклали Герцаївська, Новодністровська, Ставчанська, Чагорська, Хотинська, Вашковецька, Мамаївська, Волоківська об’єднані територіальні громади.

Під час відповідної робочої зустрічі обговорювали питання підвищення правої спроможності об’єднаних територіальних громад та ту допомогу, яку керівники та жителі населених пунктів можуть отримати у рамках співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції.

Представники територіальних громад зазначають, що найчастіше громадян цікавлять питання спадщини, земельних відносин, оформлення документів. Тому юридичні консультації, особливо безкоштовні, є надзвичайно затребуваними. «Ми налаштовані на плідну співпрацю. Адже усі зацікавлені в тому, щоб громадяни були якомога більше обізнані зі своїми правами.

Міністерство юстиції та наше територіальне управління реалізує чимало ініціатив, зокрема проект «Я маю право», в рамках якого проводимо виїзні прийоми, організовуємо зустрічі, онлайн-консультації. Уже з квітня знову працюватимуть мобільні точки доступу до системи безоплатної допомоги », - зауважує начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук. Розраховувати на підтримку в правових питаннях ОТГ можуть і від системи безоплатної правової допомоги та Чернівецького центру розвитку місцевого самоврядування.

Про це присутнім розповіли директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та радник з юридичних питань Чернівецького центру розвитку місцевого самоврядування Вікторія Чебан.

Під час заходу говорили й про формування мережі громадських радників, спроможних надавати правову допомогу жителям своєї місцевої громади, кампанію «Я маю право голосу». Усі присутні отримали відповідні інформаційні матеріали, для того щоб жителі ОТГ могли з ними ознайомитися. 

Нагадаємо, торік аналогічні меморандуми про співпрацю з Головним територіальним управлінням юстиції у Чернівецькій області підписали десять ОТГ краю.

 

За матеріалами ЧОДА.

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews