«Слово Шевченкове – вічне» – презентували у міській бібліотеці Тернополя

15.03.2019 10:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Цього місяця у багатьох бібліотеках Тернополя відбуваються заходи, приурочені 205-й  річниці з дня народження Тараса Шевченка. До міської бібліотеки для дорослих №4 з цієї нагоди завітали дев’ятикласники ЗОШ №14 та учні ТВПУТД. «І в кожнім слові його – Україна» – таку назву мала тематична книжкова виставка.

Поетичне свято згуртувало всіх присутніх. Бібліотекар Емілія Стасіна презентувала захід під назвою «Слово Шевченкове – вічне». Про «Геніального співця українського народу» розповіли дев’ятикласниці ЗОШ №14 Вікторія Паньків та Соломія Вербій. У «Поетичній хвилині» взяли участь студенти ІІІ курсу факультету мистецтв ім. В. Гнатюка – Діана Кибало («Ісаія. Глава 35», Муза») та Олександр Гуштик (уривок із поеми «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє»),  учениця згаданого училища Марія Маріяш («Лілея»). Цікавими роздумами і дослідженнями про життя і творчість Великого Поета поділився доктор історичних наук, доцент кафедри історії України (ТНПУ) Іван Куций. Яскравою ілюстрацією до розповіді бібліотекаря Наталі Бартух  («Шевченко і музика») став виступ дуету бандуристок – Марії Євгеньєвої (викладач ТНПУ, кандидат мистецтвознавства, голова Тернопільського осередку Національної спілки Кобзарів України) та Олени Гаврилюк (викладач Тернопільського ліцею №21 спецшколи ім. І. Герети). Прозвучала літературно-музична композиція «Розрита могила». Голова міського об’єднання товариства «Просвіта» Дарія Чубата порадила присутнім переглянути новостворений художній фільм «Тарас. Повернення», аби відкрити для себе іншого Тараса, досі незнаного.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews