Поліські лісівники готуються до прильоту птахів

15.03.2019 15:30   Опубліковано : Анна Легка
Джерело: RvNews

Майструвати шпаківні, будиночки для перелітних птахів, які от-от повернуться на Рівненщину, закликають лісівники з Висоцька. Днями вони разом із школярами з Дубровиччини змайстрували та розвісили 300 шпаківень. Про це розповіли на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

null
Фото надане авторкою

Напередодні Міжнародного дня птахів учні Велюнської ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ ім. Олександра Ярмоліча, Миляцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Жаденської ЗОШ І-ІІ ступенів, Вербівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Золотинської ЗОШ І-ІІ ступенів, разом з лісівниками ДП “Висоцький лісгосп” розвісили виготовлені власноруч шпаківні в лісових масивах навколо своїх населених пунктів. Загалом було виготовлено та розвішано близько 300 шпаківень. Під час виготовлення житла для птахів, діти дізналися багато нової та цікавої інформації про життя птахів нашого краю, їхні особливості поширення, гніздування та харчування.

Довідково. З настанням весни перелітні птахи повертаються у рідні місця. Одні прилітають до нас раніше, а інші – пізніше. Час прильоту залежить від того, коли в наших краях з’являється для них корм.

Наприкінці березня прилітають шпаки. Першими прилітають самці. Знаходять шпаківню, що їм до вподоби, і починають співати. Співом вони приваблюють самок і попереджають інших шпаків - місце зайняте. Коли мають вилупитися пташенята, спів стихає, а потім його можна почути дуже рідко. У птахів нові клопоти – треба годувати пташенят. Живляться шпаки комахами, черв’яками, яких збирають на землі.

 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews