Чи потрібно буковинцям сплачувати податок, якщо за рік продано два автомобілі?

16.03.2019 09:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Деклараційна кампанія – 2019: чи потрібно сплачувати податок та у якому розмірі, якщо фізособою протягом минулого року продано два автомобілі?

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна визначено ст.173 Податкового кодексу України.

Так, дохід фізичної особи від продажу або обміну одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, або мопеда протягом звітного року, не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа протягом 2018 р. здійснила продаж або обмін двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 5 % та військовим збором - 1,5 %.

Фізична особа зобов’язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до державної податкової інспекції за місцем реєстрації. Граничний строк подання річної податкової декларації - до 1 травня 2019 року.

Крім того, фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2019 року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій нею податковій декларації про майновий стан і доходи.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews