Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

31 мільйон: схема сумнівної закупівлі для Рівненського онкодиспансеру (Відео)

16.03.2019 15:18   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: 4vlada.com/
Шість років тому обласне управління охорони здоров’я придбало, за значно завищеною ціною, у фірм, які змовились, непотрібний області другий лінійний прискорювач. Скільки коштувала платникам податків Рівненщини ця корупційна схема – у розслідуванні «Четвертої влади».
 
Від 4-х до 10-ти тисяч гривень псевдо благодійних внесків. У таку суму пацієнтам державного медзакладу – Рівненського онкологічного диспансеру, обходиться опромінення на лінійному прискорювачі (вартість станом на 2017-2018 роки).

Журналісти "4 влади" вже розповідали, як десятки тисяч гривень з кишень хворих, їхніх родичів та друзів перекочовують або у благодійний фонд при диспансері, або в лікарські шухляди.

Цього разу мова піде про фактично крадіжку мільйонів із нашої з вами загальної кишені платників податків.

Вона трапилася ще завдяки чиновникам за влади Партії Регіонів, але її наслідки відчуваються й досі.

«Ми вивчили як, для чого і за скільки Управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації купило для онкодиспансеру лінійний прискорювач за 31 мільйон. Як запевняли посадовці, дуже потрібну техніку. Наскільки потрібну, що вона вже більше півтора року не працює...».

 

Розслідування «Четвертої влади» в рамках проекту «Підтримка регіональної розслідувальної журналістики» за підтримки National Endowment for Democracy (Національного фонду підтримки демократії (США))

За матеріалами https://4vlada.com/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 4vlada.com/